luni, 2 februarie 2015

Fericirea de fiecare zi



Te-ai gandit vreodata ca nefericirea e un mit? Ca de fapt nu suntem nascuti pentru nefericire, ci venim echipati cu tot ce avem nevoie sa fim fericiti?
Ueori pare ca aceasta lume face tot ce poate sa ne condamne la nefericire. Sa ne explice cat de gresit ne-am nascut si cat de nepotriviti suntem; cata lipsa de educatie avem si cata nevoie e sa ne invete ei ce si cum trebuie sa facem. Vocile din noi sunt usor de convins ca asa e. Pentru ca sunt si vocile lor.
Oare de ce nu se tin cursuri de mirosit florile si de privit cerul? Cand ne-am pierdut impulsul fundamental de a ne bucura de viata, de a ne opri pur si simplu si a admira privelistea, fara sa numim asta mindfulness si sa privim pe youtube filmulete care ne invata despre meditatie?
Secretul sta in lucrurile simple; si lucrurile simple sunt cel mai greu de facut.
 Daca ti se pare ca e normal sa fii stresat tot timpul, poate ca ai vrea sa schimbi ceva.
 Daca ti se pare normal sa fii preocupat de campania de marketing a companiei in timp ce te joci cu copilul tau, poate e timpul sa iei o pauza.
Daca traiesti permanent cu frica zilei de maine, desi nu exista niciun pericol evident, poate ai vrea sa vorbesti cu cineva despre asta.
Normalitatea poate arata complet diferit. Ai dreptul la normalitatea lui a fi. La normalitatea de a te simti multumit. De a te simti implinit. De a te putea juca din toata inima. De a putea opri gandurie rele. De a putea fi fericit. De a te bucura de viata. Zi de zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu